El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dimecres, 1 de setembre del 2010

Critiques a Sota Terra.

Aquest bloc penja els diversos episodis del programa Sota Terra.
Veclus que s'encarrega d'elaborar estudis i de fer recerca sobre patrimoni arqueològic i arquitectònic. En una carta oberta titulada "Sota terra i la vergonya de penjar-se medalles", l'equip de Veclus denuncia el cas d'un capítol emès el 23 d'agost que estava dedicat als vint segles d'ocupació d'una finca del carrer Ripoll número 25 de Barcelona. Veclus va realitzar el 2002 un estudi històrico-arquitectònic encarregat per l'empresa municipal Foment de Ciutat Vella en el qual es documentava aquesta finca." Una altre critica la trobem en els Gravats de la guerra que eren grafits de nens: En el capítol emès el 14 de juny, Sota terra va donar com si fossin inscripcions històriques d'un brigadista de la Guerra Civil les inscripcions fetes per uns nens en una cova a Corbera d'Ebre (Terra Alta), segons va explicar el propietari de la cova, Daniel Tallón, al diari Abc. Durant el programa, l'equip va trobar escrit a la cova “Owen” i “Yannick”, noms anglosaxons, cosa que els va fer pensar en brigadistes, i van seguir aquesta pista, que va resultar que era falsa. Tallón va aclarir que són el nom dels seus nebots i que la cova fa temps que està al descobert.

Davant d'aquestes crítiques us convidem a la lectura completa del document:"Sota terra i la vergonya de penjar-se medalles".

A l'espera d'una roda de premsa de TVC sobre l'afer, alguna explicació per part dels guionistes i presentadors dels programa El Bloc de l'Albert donarà la seva humil opinió en propers comentaris.

Altres critiques al programa: “SOTA TERRA”: llums i ombres de l’arqueologia a TV3