El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

diumenge, 6 de febrer del 2011

Pedra a pedra


"Pedra a Pedra. Escolta la prehistòriaés un programa de divulgació dels fets, les peripècies i les vivències dels períodes més antics de la humanitat, els qual constitueixen l’essència de nosaltres mateixos, els homo sapiens actuals.

És la segona temporada d’aquest peculiar programa radiofònic de divulgació de la prehistòria emès per Ràdio 90. La ràdio lliure i cultural de la Garrotxa

Al llarg programa tractarem temes com: des de quan hi ha humans al continent europeu? I a Catalunya? Quins són els grans descobriments de la prehistòria antiga del nostre país? I els seus jaciments paleolítics més destacats? Quins animals, ara extingits, van habitar el nostre territori durant l’època glacial? Què en sabem de l’art i de la religió de les primeres comunitats humanes? Què ens diu el passat sobre algun dels nostres comportaments: som violents o pacífics? Quin és l’origen territorial dels actuals homo sapiens? Sabíeu que a l’Alta Garrotxa hi ha una important concentració de jaciments prehistòrics?

El programa s’emet els dissabtes de 3 a 4 de la tarda i està presentat per l’Albert Aulines i en Francesc Xavier Medina, prehistoriadors garrotxins que són membres de l’Associació Arqueològica de Girona.