Bloc dedicat al coneixement, divulgació i didàctica de la Història i la Geografia de Catalunya i dels països de parla catalana.I també els Voluntaris per la Llengua i parelles lingüístiques,especialment a la comarca de l'Alt Empordà.
El Bloc de l'Albert
- Albert Moreno i Sagrera
- Roses, Alt Empordà
- Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)
dijous, 24 de març del 2011
Divendres. Peran a Roses
Llops de mar.
Seguim a Roses, i avui coneixerem tres generacions de pescadors que ens ajudaran a posar-nos a la pell d'un llop de mar.
Esports de platja.
A la platja de Roses farem un tomb per alguns esports de sorra (volei, futvolei i frisbi) i alguns esports de mar (vela, windsurf i motos d'aigua).
El mercat de Roses.
El mercat de Roses fa 25 anys i, amb motiu de l'aniversari, parlem del mercat com a exemple de comerç tradicional. Us explicarem els avantatges de comprar al mercat en temps de crisi.
Mozzarela de búfala i pizzes saludables.
Des de Roses, descobrirem, amb la doctora Montse Folch, la manera d'unir les pizzes i la dieta mediterrània. També sabrem on es fa mozzarela de búfala a Catalunya.
Roses: Paraules en ruta.
Ara que sembla que ja arriba el bon temps, amb l'Espartac i l'equp d'exteriors ens traslladem a la localitat de Roses, on ens visita en Màrius Serra per a conèixer les particularitats del llenguatge que es parla en aquesta regió, amb les seves "Paraules en ruta".
Refinament grec a Roses.
Descobrim el passat grec de la població de Roses i el seu refinament a taula a través de les vaixelles que es feien als tallers dels ceramistes de l'antiga Roses i que es van exportar per tot el Mediterrani. Pep Fornés serà l'encarregat de comparar el passat amb l'actualitat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada