El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

diumenge, 17 d’abril del 2011

L'últim biberó de la lleva més mítica.

Un membre de la lleva del biberó saludant a un integrant del grup de recreació històrica que van participar en la trobada de Vilassar de Dalt. Foto: LL. ARCAL.


Veterans de la Guerra Civil espanyola celebren a Vilassar de Dalt la seva darrera reunió Una vuitantena d'excombatents van aprofitar per retrobar-se i compartir records i vivències d'un època fosca i cruel



Lleva del Biberó (coneguda també com a Quinta del Biberó)

Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41

Projecte biberons 41

Anar a la guerra als disset anys






La generació perduda
Mercè Carbó homenatja la Lleva del Biberó en un documental

El 1938 el govern de la República va cridar a files trenta mil joves de 16 anys, en un intent desesperat de canviar el curs d'una guerra civil que ja estava pràcticament decidida, formant la popularment anomenada "Lleva del Biberó". Entre ells hi havia el pare de Mercè Carbó, una catalana afincada a Suïssa que amb el documental "Mon père, notre histoire" (El meu pare, la nostra història) recorda aquells herois des d'una vessant familiar i a la vegada universal.



http://www.tv3.cat/3alacarta /videos/3478171

Mantenint la memòria

L'última trobada dels integrants de la lleva del biberó s'ha fet a Vilassar de Dalt. En queden uns 500 a Catalunya, però ja tenen més de 90 anys i reunir-los és cada cop més difícil.