El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dimecres, 12 de gener del 2011

Dossier sobre el franquisme

L'Institut d'Estudis Empordanesos ha publicat el darrer volum dels annals

El nou volum dels annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos conté una vintena de treballs d'investigació, a més d'un dossier monogràfic sobre els primers anys del franquisme format per set treballs sobre el Mas Perxés d'Agullana, la Figueres de la postguerra, la Hermandad de Cautivos por España, els expedients de responsabilitats polítiques de Vilajuïga i l'ensenyament, entre altres temes.

Al marge del dossier, altres temes inclosos en el 41è volum dels annals són: la primera consagració de l'església de Sant Quirze de Colera, el castell d'Arenys d'Empordà, el paludisme a l' Empordà del XIX, l'Aeronàutic Club Empordanès (1931-1936), la població de Figueres entre el 2000 i el 2010, les comunitats de coralls al canó de cap de Creus, la col·lecció zoològica de Joan Ortensi de Roses, els estornells de Figueres i el projecte Miradors. En l'apartat de llengua i literatura conté un recull de modismes empordanesos del folklorista Cels Gomis i un estudi de la poesia de Montserrat Vayreda. També s'hi ha publicat el treball guanyador del IX Premi de Recerca Albert Compte sobre Narcís Roget que va fer Pol Vidal.

La presentació del darrer volum dels annals de l'IEE serà dissabte vinent a les 11 del matí a la seu de l'entitat, a l'avinguda dels Pirineus de Figueres.


L'Institut d'Estudis Empordanesos presentarà els seus Annals el dissabte.

L' Institut d'Estudis Empordanesos.