El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

diumenge, 16 de gener del 2011

Festa Nacional dels Amazics.



A l' entrada d'avui d'aquest bloc fem una excepció ja que parlem de la cultura amazic. Habitualment les referències a altres cultures i nacions diferents a la cultura catalana els trobeu a la secció d'aquest bloc : Altres pobles: la seva història.
El 15 de maig del 2011 a la població de l'Alt Empordà de Roses es va celebrar el primer dia de l'any amazic 2961. Una part de la població marroquina que hi ha Catalunya és de cultura amazic, per exemple en el cas de Roses són molts els amazics entre la població immigrant de Roses. Això també ho trobem entre la població escolar de primària i secundària d' aquesta població. Els organitzadors de l'acte: Associació Cultural dels drets del poble Amazigh a Catalunya varen organitzar un interessant acte de reafirmació amazigh : música, audiovisual sobre els amazighs del Rif... i també coneixement del país on viuen ells,elles i els seus fills: Catalunya!!!


Enllaços sobre cultura amazigh

Casa Amaziga de Catalunya







Reportatge fotogràfic del viatge a una de les terres d´on provenen més immigrants. Es tracta del Rif, una zona muntanyosa situada al nord del Marroc. Fotos de Laura Guevara Monfort

Celebració del "El Yennayer" la festa del cap d'any amazic 2961.