El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dimecres, 5 d’octubre del 2011

La maleta mexicana al MNAC.

 
La maleta mexicana. El redescobriment dels negatius de la Guerra Civil espanyola de Capa, 'Chim' i Taro.
 
La maleta mexicana de Capa, Taro i Chim arriba al MNAC.
 

S'inaugura al MNAC l'exposició 'La Maleta Mexicana.El redescobriment dels negatius de la Guerra Civil Espanyola de Capa, Chim i Taro'

 

Barcelona: Conferència al voltant de l´exposició La maleta mexicana al MNAC.

 

El MNAC exposa per primera vegada a l'estat les fotografies de Capa, 'Chim' i Taro de la Maleta Mexicana.

 

La maleta mexicana mostra totes les seves històries a Barcelona.


 



www.btvnoticies.cat

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha presentat aquest dijous l'exposició "La maleta mexicana". Els negatius de la Guerra Civil espanyola dels fotògrafs Robert Capa, David Seymour Chim i Gerda Taro descoberts a Mèxic s'exposen en una mostra coproduïda per l'International Center of Photography de Nova York i comissariada per Cynthia Young. 

El MNAC acull, per primera vegada a Espanya, les fotografies realitzades per Capa, Taro i Chim durant la Guerra Civil espanyola, de les quals s’havia perdut el rastre des de 1939. “La maleta mexicana” és, sens dubte, el conjunt de negatius recuperats més important del segle xx. 
Els fotògrafs simpatitzants del bàndol republicà, com Agustí Centelles o Luis Ramón Marín, van amagar els negatius perquè no caiguessin a mans dels franquistes. El mateix va passar amb els fotoperiodistes estrangers que van intentar amagar-los dels nazis. Probablement aquesta va ser la raó que va portar Robert Capa, la seva companya Gerda Taro i David Seymor Chim (cofundadors de l’Agència Magnum) a guardar tres caixes amb 4.500 negatius de 35 milímetres disparats per ells a la Guerra Civil espanyola. Testimoni gràfic excepcional de la vida al front o a les trinxeres, dels estralls dels bombardejos sobre la població civil o del drama als camps de refugiats, “La maleta mexicana” és un mirall de la nostra història. 

L’exposició es podrà visitar del 6 d’octubre al 15 de gener de 2012. 



Extremadura, Abril  de 1936