El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

diumenge, 11 de desembre del 2011

Voluntaris per la Llengua a l'Alt Empordà.

Més de cent noves parelles a l’Alt Empordà


Entre dijous i divendres, 1 i 2 de desembre, presentarem un total de 118 noves parelles lingüístiques a l’Alt Empordà. Si sou per la zona, us convidem als actes de presentació que es faran a Figueres, l’Escala, Roses i Castelló d’Empúries.


A Figueres, l’acte es farà el dia 1 a les 19 h a la sala Narcís Monturiol del Cercle Sport 
(c. Monturiol, 3). Hi intervindrà Joan-Lluís Lluís, escriptor i periodista de la Catalunya Nord, i també hi haurà una actuació dels Ministrils de l’Empordà.


A l’Escala, l’acte serà el dia 1 a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Hi participarà el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Pere Gifre, i es projectarà un capítol del programa 10 Cites.


A Roses, l’acte serà també el dia 1 a les 20 h, al Teatre Municipal, i també s’hi projectarà un capítol del 10 Cites.


Finalment, a Castelló d’Empúries, la presentació es farà el 2 de desembre, a les 20 h a la Sala Gòtica de l’Ajuntament.

Tots els actes es tancaran amb un petit refrigeri.


Us hi esperem!

Es presenten 177 noves parelles a l’Alt Empordà.

L’Alt Empordà ha encetat el mes de desembre amb la presentació de 177 noves parelles lingüístiques, repartides entre Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera i Roses. Els voluntaris i aprenents s’han conegut en actes celebrats arreu de la comarca, als quals s’han fet activitats diverses. A Roses, per exemple, hi ha hagut l’actuació del Grup de Dansa Tradicional de la vila, mentre que, a Figueres, l’escriptor i periodista de la Catalunya Nord Joan-Lluís Lluís ha fet una petita intervenció i els Ministrils de l’Empordà han ballat una dansa.

 

Fotografies  dels acties de les noves parellles lingüístiques a l'Alt Empordà 

 

 


Les noves parelles lingüístiques es trobaran a partir d’ara una mitjana d’una hora setmanal, durant unes deu setmanes. A més, amb el carnet identificatiu del Voluntariat, tenen entrada gratuïta o reduïda a la majoria d’espais museístics de la comarca, i també estan convidats a diverses activitats, de les quals us anirem informant properament.D’aquesta nova edició del Voluntariat destaca que algunes parelles s’han format en escoles de la comarca. Concretament, mares del col·legi Peñuelas del Río de la Jonquera, del Pallach de Figueres i del Bruel d’Empuriabrava es trobaran amb voluntaris per fer conversa en català als mateixos centres escolars.