El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dilluns, 6 de febrer del 2012

La Ciutadella de Roses mobilitza els arqueòlegs.

Un col·lectiu d'arqueòlegs defensa la vàlua d'Anna Maria Puig a la Ciutadella i a qui no es va renovar contracte

Roses mobilitza els arqueòlegs


 Imatge del 2010 d'unes excavacions en curs a la ciutadella Foto: El Punt Avui.


Ja venen les retallades al sector del patrimoni ! Els arqueòlegs i les arqueòlogues critiquen l'acomiadiament de l'Anna Maria Puig arqueòloga que treballava a la Ciutadella de Roses.
L' alcalde de Roses ens diu:  (...) vol separar el rescat i la dignificació del conjunt –que segons ell s'ha fet amb l'esforç municipal-– de la investigació, que entén que correspon o bé a l'Estat espanyol o bé a la Generalitat" Segons ens diu l'alcalde de Roses l'Ajuntament d'aquesta població no pot assumir el manteniment de la Ciutadadella i el pagament de les nòmines del "personal més qualificat" d'aquest monument . En el seu moment l'equip de govern que havia a l'Ajuntament de Roses va decidir comprar la Ciutadella.Poder la  resistència "mínima" però honrada d'una part de la població rosinca   a l'època franquista  a l'urbanització de la fortifcació rosinca  i també el paper  que va tenir en la seva  defensa en Miquel Oliva, va  portar a  una mala consciència a 
i  l' adquisició  i l' obtenció de la titularitat municipal del monument.Fem un exercici d'ucronia: L'Ajuntament d'Escala té la titularitat de les excavacions d'Empúries. La Generalitat assumiria la titularitat d'aquestes excavacions ? 
La Ciutadella  també disposava d'una persona encarregada  de relacionar el patrimoni amb els centres d'estudi de la població : Instituts i Centres d'Educació Primària. Aquesta persona també ha estat acomiadada.