El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dissabte, 28 de gener del 2012

26 de genera del 1939, entrada a Barcelona de les tropes franquistes.Dictadura franquista,transicó política i desmemamoria històrica i justificació personal i/o col.lectiva.

  Soldats  "nacionals"  entrant  a  Barcelona el 26 de gener  de 1939. Foto davant  el convent  de  

  Pompeia,  a  la Diagonal  de Barcelona


El 26 de gener del 1939 es commemoraven 73 anys de l'entrada a Barcelona de les tropes franquistes dirigides pel general Juan Yague i  del General  Solchaga A partir d'aquest fet  podríem analitzar la trajectòria política i ideològica  d' alguns dels nostres  prohoms :


Bé aquesta llista  podria ampliarse força  però és una mostra prou representativa de la nostra tendència a 
la desmemoria històrica  i al manteniment d'alguns tabús de la història recent.

Sovint hi ha progressistes preocupats per la visió revisionista de la història de la  Guerra Civil representada per Pio Moa. Aquest "senyor" ens responsabilitza als professor d'institut d'una suposada rentada de cervell del nostres alumnes. Que no pateixi el sr Moa el  catalans ens carectaritzem per tenir força seny, i  la  seva idea bàsica que la Guerra Civil  la van iniciar els republicans l'octubre de 1934 té la seva adaptació catalana : els nostres  franquistes catalans van esdevenir tots  uns  demòcrates.

Com diu l'amic Sergi Gili :"En el dia d'avui del 1939 el avis i pares dels "millors" d'avui aplaudien amb les orelles a la  Diagonal"


En aquest mateix bloc tenim que aquesta entrada referida al tema:

Crítiques al Memorial Democràtic